Publicerad

Bisfenolfritt kvittopapper på LotusEco

Nu har vi bara bisfenolfritt kvittopapper på LotusEco. Vi har haft bpa-fria kassakvitton sedan början av februari 2011 men för kortterminalen har vi inte hittat förrän nu. Tyvärr är efterfrågan dålig på bisfenolfria kvitton enligt vår tidigare leverantör som tyvärr slutat saluföra dem. Vi uppmanar alla att fråga i affärerna innan ni tar emot kvitton. Bpa-fria kvitton är tyvärr upp till dubbelt så dyra som kvitton med bisfenol, förhopnningsvis blir det ändring på det vid större efterfrågan. Har ni affär och undrar var ni kan köpa bpa-fritt kvittopapper får ni gärna kontakta oss så kan vi tipsa om var vi köper det.

Att vi nu bara använder bisfenolfritt kvittopapper känns verkligen bra både för att vi inte vill ge giftigt papper till våra kunder men också för oss själva och miljön. Inom EU är det förbud mot nappflaskor som innehåller bisfenol A. Men kvitton kan ha halter som är 1000 gånger högre än i nappflaskor. Studier har visat att bisfenolet tas upp mycket bra genom huden när man tar i kvittopapper med det farliga ämnet.

Läs mer om hur du kan skydda dig mot kemikalier i vardagen i den underhållande och lättlästa boken Den flamsäkra katten. Vi är glada att vi har möjligheten att sprida denna viktiga bok från Naturskyddsföreningen.