Publicerad

Fair Trade örhängen, halsband och armband som gör skillnad

Vi har fått in ett antal vackra fairtrade tillverkade smycken i bl a mässing, glas och äkta kalcedonkristall från People Tree och deras samarbetspartners.

Fair Trade från Kenya, Afrika

Bombolulu Workshops är ett socialt företag i Mombassa, Kenya som funnits i 40 år. Hantverkarna får en regelbunden inkomst, hälsovård och boende för de mest behövande. De driver även en skola för hantverkarnas barn.

Fair Trade från Indien

TARA (Trade, Alternative, Reform and Action) är ett socialt företag i Delhi, Indien som funnits i mer än 40 år. De jobbar för att förbättra marginaliserade människor och kampanjar mot barnarbete. Smyckestillverkningen i Indien har tyvärr en mörk sida. De flesta (ofta billiga) smycken som kan köpas tillverkas av barn. Ofta drivs dessa företag av före detta barnarbetare som inte känner till något annat. TARA ser till att hantverkarna får bättre betalt, har bättre arbetsvillkor, hjälper dem komma igång att spara pengar, hälsovård, ger dem utbildning och stöd. Som ett led i att bekämpa barnarbete och fattigdom har TARA nu givit 1100 barn gratis skolgång.

 

De här smyckena växer verkligen i skönhet när man tänker på vad pengarna från försäljningen av smyckena går till.

Alla våra Fair Trade smycken

 

People Tree rullstolskampanj

För var 100:e smycke People Tree säljer från Bombolulu skänker de en rullstol till ett behövande barn i Kenya.