Publicerad

Giftfria barnleksaker

giftfria barnleksakerNågra värstingar är förbjudna när det gäller barnleksaker. Men för elektronik har väldigt lite gjorts.

Barn är känsligare för kemikalier än vuxna. Välj därför ditt barns leksaker med omsorg. Något man absolut inte bör låta barn leka med är mobiltelefoner, surfplattor eller annan elektronik. Man bör också vara försiktig med plastleksaker, välj hellre naturmaterial för att vara på den säkra sidan.

Några värstingar är förbjudna när det gäller barnleksaker. Men för elektronik har än så länge väldigt lite gjorts. Läs mer i debattinlägget från Ethel Forsberg, fd generaldirektör för Kemikalieinspektionen.

På LotusEco kan du nu köpa fler giftfria leksaker, bl a mjukisar i ekologisk bomull och ull, badleksaker i naturgummi och träleksaker. Bland våra ekologiska leksaker finns bl a ekologiska dockor, snuttefiltar, gosiga kaniner, träbilar tillverkade i Sverige, badanka, nappar och bitringar i naturgummi.

Vi har också flera läsvärda böcker om hur du undviker att i onödan exponera ditt barn för farliga kemikalier.

Vårt pris är just nu lägst på nätet för boken Makt, plast, gift & våra barn av Ethel Forsberg. Vi tycker det är en viktig bok som fler måste få tillfälle att läsa!

Ekologiska leksaker i webbutiken