LotusEco showroom närbild ekologiska kläder och giftfri matförvaring

Ekologiska klädbutiken LotusEco firar 10 år!

LotusEco är butiken som startade som vanlig fysisk butik i Karlskrona hösten 2009 med inriktningen ekologiska kläder för hela familjen. Året efter startade försäljningen på nätet. Vi konstaterade ganska snabbt att Karlskrona var för litet för en hel-ekologisk klädbutik.

De första åren hade vi även ekologisk mat och hudvård. Ekologiska kläder var ännu ganska nytt och vi hade svårt att fylla en hel butik med kläder och ville samtidigt tilltala människor som redan var intresserade av ekologiskt och miljövänligt när det kom till andra varor.

LotusEco showroom närbild ekologiska kläder och giftfri matförvaring
LotusEco showroom med ekologiska kläder och giftfri matförvaring

LotusEco störst på certifierat ekologiska kläder med GOTS

Nu 10 år senare har LotusEco Skandinaviens största sortiment av certifierat ekologiska kläder. Alla kläder på LotusEco är certifierade med marknadens tuffaste och mest långtgående certifiering, GOTS (Global Organic Textile Standard), när det gäller miljö och sociala kriterier. Vi tycker det är viktigt att våra kunder inte bara skall behöva ta vårt ord för att kläderna verkligen är ekologiska. Därför väljer vi att bara sälja kläder som är certifierade och oberoende kontrollerade. GOTS certifierar dessutom bara naturmaterial som ligger oss varmt om hjärtat.

LotusEco showroom provrum -  fashion revolution ekologisk klänning från danska Serendipity
LotusEco showroom provrum – Fashion revolution med ekologisk klänning från danska Serendipity

Vår passion för ekologiska kläder

Vi, Cristina och Ben (passionerade ekonördar) startade butiken av eget behov och viljan att göra ekologiska kläder lättillgängliga för alla som vill ha dem. Vår drivkraft är att göra skillnad i modeindustrin som faktiskt ligger på plats två av de största förorenarna i världen efter kol och oljeindustrin. Många textilarbetare i världen utnyttjas också och arbetar under slavliknande förhållanden.

Lokal närvaro med showroom

Även om vi nu satsar mest på webbförsäljningen så har vi kvar ett showroom med begränsade öppettider där man kan känna på och prova kläderna i centrala Karlskrona. Många kunder som kommer till butiken har tittat ut vad de vill ha på nätet redan innan besöket och en del har även gjort en beställning på nätet som de hämtar upp i butiken. Vi gillar lokal handel och vill gärna ha kvar en lokal närvaro som en service för våra lokala kunder och återkommande turister som blivit våra stammisar genom åren. Det känns även bra att fortsätta vara en aktör som bär upp Karlskrona när det kommer till eko & fair!

LotusEco webbutik ekologiska kläder - paket packas
LotusEco webbutik – här packas paket på en av våra packstationer

När det kommer till sortimentet vill vi gärna fortsätta vara en butik för hela familjen även om vi är störst när det gäller damkläder, därefter herr och tätt därefter barn. Vi gillar också baskläder och ullkläder som vi kommer fortsätta satsa på. Våra ullkläder är även de certifierat ekologiska som alla våra andra kläder för bättre djurhållning och miljövänlig bearbetning och färgning av ullen.

Den 29 september 2019 firar vi 10 år. Tack till alla trogna kunder som stöttat oss genom våra tio år i den ekologiska klädbranschen! ♡♡♡

×

💚 Välkommen till vår nya webbutik, LotusEco v3.0! 💚 Läs mer