Om LotusEco

Drivkraften bakom LotusEco är att vara med och skapa en förändring, att göra det enklare för dig och andra att hitta ekologiska kläder. Målet är att erbjuda ett komplett sortiment där det är enkelt för dig att välja, för allt som erbjuds är ekologiskt och rättvist producerat, från början till slut.

I början av 2000-talet var det inte lätt att hitta ekologiska kläder. Vi köpte våra under några resor i Europa. 2009 bestämde vi oss för att själva öppna en butik. Utan någon bakgrund inom handel, bara med ett brinnande intresse att förändra klädindustrin. Ett år senare hade vi börjat sälja via nätet.
Idag är vi mest verksamma på webben, men vill du besöka oss har vi en liten lagerbutik där du kan känna på och prova våra kläder i provrum.

En av våra tidiga inspirationskällor var Naturskyddsföreningen. Deras tema för miljövänliga veckan var 2007: ”Tyg eller otyg – Välj miljömärkt textil” och 2008: ”Medvetet mode”. Nu är vi glada att kunna ge tillbaka lite genom att vi varit stödföretag för Naturskyddsföreningen och deras arbete mot skadliga kemikalier sedan 2017.

Kul att du hittat hit, vi hoppas du även hittar något att trivas i. Tillsammans kan vi klä oss för en bättre värld – det vill säga ekologiskt, rättvist producerat och snyggt!

/Cristina & Ben

I vår webbshop hittar du utvalda, GOTS-märkta, plagg från ett antal mindre varumärken som alla delar våra värderingar:

Fem fundamentala tankar

1. Naturmaterial – ett naturligt val

Naturliga material andas och är ofarliga för miljö och hälsa. De är sköna att bära och bryts ned i naturen. Ett enkelt och naturligt val.

2. Ekologiskt är logiskt

Vi vill inte se kemiska bekämpningsmedel på fälten eller i de textilier vi använder och säljer. På så vis får vi bättre biologisk mångfald, friskare arbetare i textilbranschen, en mer hälsosam planet att vistas på och mer hälsosamma kläder att bära, särskilt märkbart för allergiker. Inga gifter in, inga gifter ut.

3. Fairtrade – schysst produktion är lika viktig som bra funktion

Rättvis produktion med bra villkor, utan barnarbete och löner som man kan leva på måste vara en självklarhet och vetskapen om att det är så gör plaggen behagligare att bära.

4. Slow fashion – bra kläder håller länge, både visuellt och funktionellt

Vi gillar bra textilier, välsydda kläder och tidlös design. Vi jobbar för att du ska kunna köpa plagg du vill ha länge och kan ha länge. Det vinner både planeten och du på.

5. Oberoende certifieringar ger opartisk koll

Vi kan inte kontrollera hela produktionskedjan själva, men vill veta att allt går rätt till. Därför har vi valt den, enligt våra efterforskningar och höga krav, bästa certifieringen – Global Organic Textile Standard (GOTS).

lotuseco favicon

Om namnet LotusEco

Lotusblomman är i många kulturer en symbol för renhet, kunskap och styrka. För vissa symboliserar den också återfödelse. Vi jobbar på och eftersträvar renhet i en bransch som behöver en pånyttfödelse. Hjälp oss driva fram den.

LotusEco är rekommenderat företag på Reco 5 år i rad
LotusEco är rekommenderat företag på Reco 2020
LotusEco är rekommenderat företag på Reco 2021
LotusEco är rekommenderat företag på Reco 2022
LotusEco är rekommenderat företag på Reco 2023
LotusEco är rekommenderat företag på Reco 2024

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att lära känna oss lite bättre. Då får du också chans att vinna ett presentkort hos oss på 500 kr varje månad!