Grödo

GOTS GrödoGrödo (Wilhelm Grözinger Strumpffabrik) grundades 1924 i Dornhan, Schwarzwald i sydvästra Tyskland. Sedan början av 1980-talet har de skiftat produktionen till tillverkning av strumpor i rena naturfibrer. Grödo har varit IVN-medlem i 20 år och över 80 % av deras produkter är GOTS-certifierade. Vi tar bara in de av Grödos strumpor som är GOTS-märkta.
Grödo brinner för att utveckla produkter av högsta kvalitet och deras filosofi är ”i harmoni med människor, miljö och bärkomfort”. De använder hög kvalité på garnet som uteslutande färgas i Tyskland och Grödo har all sin produktion i Europa (Tyskland, Slovenien och Kroatien).

För alla produkter vi säljer från Grödo gäller att hela produktionen från odling till slutprodukt är oberoende kontrollerad enligt GOTS (Global Organic Textile Standard) stränga kriterier för miljö, hälsa, arbetsvillkor och kvalité. Det samma gäller för alla våra kläder och andra textilier då alla är GOTS-märkta i plaggen med tillverkarens eget licensnummer. Det är bara då man kan garantera att hela produktionen följer GOTS kriterier.

Produkter: strumpor för dam, herr och barn, leggings för dam
GOTS licensnummer: Ecocert GreenLife 151705