FAQ

Frakt & betalning

Oftast får du dina varor dagen efter du gjort din beställning eller efter ytterligare en dag om du bor på Gotland eller i norra Sverige (Dalarna och uppåt). Vi skickar som regel alla beställningar inom 0-2 vardagar.
Du får en föravisering via mejl med en spårningslänk när vi skrivit ut fraktetiketten.
Om paketet ej får plats i din brevlåda/fastighetsbox/brevinkast får du en avisering via sms (om du angivit mobilnummer) eller mejl när du kan hämta paketet hos ett ombud.
För leverans till utlandet är leveranstiden beroende av land. Kontakta oss för mer information.

Sista minuten present eller åker du bort? Kontakta oss så svarar vi på om din leverans har en chans att komma fram i tid!

Vi skickar de flesta paket med PostNord Varubrev eller PostNord MyPack. Paketen blir då som regel spårbara hela vägen till mottagaren. När vi skriver ut etiketten skickas ett mejl till mottagaren med en länk för spårning. Du kan också spåra ditt paket med PostNord Appen.
Kontakta oss oss gärna om du behöver hjälp med att spåra ditt paket.

Du får som regel fakturan drygt två veckor efter du fått hem din beställning. Fakturan skickas via mejl till mejladressen du angav när du gjorde beställningen. Det är inte vi som skickar ut fakturan, vi bara aktiverar den och sedan skickas den från Billmate som hanterar vår fakturering.
Har du inte fått den efter tre veckor ber vi dig höra av dig. Titta även i din skräppost ifall mejlet hamnat där. Har du heller inte fått någon orderbekräftelse från oss kan det hända att du angivit fel mejladress. Kontakta Billmate eller oss och ange ditt ordernummer och din mejladress om du saknar din faktura.

Kontakta Billmate så fort som möjligt och innan du betalt fakturan. Förklara för dem varför du inte haft möjlighet att betala i tid så finns det en chans att de låter dig slippa den extra avgiften. Vi har inget med påminnelseavgifter att göra.

Våra varor

Vi säljer kläder från flera olika märken som tillverkar kläder i olika länder. Vi har dock inga kläder som är tillverkade i Kina. Se respektive produktsida för produktionsland för specifika produkter. Många av våra kläder är tillverkade i Portugal, Turkiet och Indien. Ofta tillverkas kläderna där bomullen växer och genom att tillverka tyget och sy upp kläderna i samma område minskar transporterna.

GOTS (Global Organic Textile Standard) är en samling regler för produktion av textilier i naturmaterial från odling till slutprodukt. Bl a regleras hur mycket av materialet som behöver vara ekologiskt naturmaterial, vilka kemikalier som får användas, arbetsvillkoren och kvalitén på slutprodukten. Oberoende kontroller görs årligen. Kontentan är att så skonsamma metoder för miljön som möjligt används och att det råder bra villkor för arbetarna. Läs mer om GOTS.

Med väldigt få undantag är alla textilier vi säljer certifierade hela vägen med GOTS. Om du ser GOTS-loggan på produktsidan så är produkten GOTS-certifierad.

Ja, vi är också noga med att även varumärket är GOTS-certifierat. Det är bara då man kan garantera att hela produktionen verkligen är GOTS-certifierad. Står det bara att t ex tyget är GOTS så säger det inget om t ex eventuella tryck på plagget och arbetsvillkoren i fabriken där kläderna sys upp.

Ja, vi är noga med att all ull i våra textilier är certifierad ekologisk med antingen GOTS eller iVN (samma krav som GOTS med några tillägg).
I certifieringarna finns regler kring klippning, foder, utevistelse, behandlingar vid sjukdom, behandling av själva ullen när fåret har blivit klippt osv. Mulesing är förbjudet enligt kraven i certifieringarna.