FAQ

Hur spårar jag mitt paket?

Vi skickar de flesta paket med PostNord Varubrev eller PostNord MyPack. Paketen blir då som regel spårbara hela vägen till mottagaren. I undantagsfall skickar vi med frimärken och då går det inte att spåra.
Med PostNord App kan du enkelt spåra dina paket. När det gäller MyPack får du oftast en mejl med länk till spårning.
Det går också bra att kontakta oss så skickar vi en länk så du kan spåra ditt paket.

När kommer fakturan?

Du får som regel fakturan drygt två veckor efter du fått hem din beställning. Fakturan skickas via mejl till mejladressen du angav när du gjorde beställningen. Det är inte vi som skickar ut fakturan, vi bara aktiverar den och sedan skickas den från Billmate som hanterar vår fakturering.
Har du inte fått den efter ca tre veckor ber vi dig höra av dig omgående. Titta även i din skräppost ifall mejlet hamnat där. Har du heller inte fått någon orderbekräftelse från oss kan det hända att du angivit fel mejladress. Kontakta Billmate eller oss och ange ditt ordernummer och din mejladress så du kan få fakturan till rätt mejladress.

Vad ska jag göra om jag fått en påminnelseavgift för en obetald faktura?

Kontakta Billmate så fort som möjligt och innan du betalar fakturan. Förklara för dem varför du inte haft möjlighet att betala i tid så finns det en chans att de låter dig slippa den extra avgiften. Vi har inget med påminnelseavgifter att göra.

Var är era kläder tillverkade?

Vi säljer kläder från flera olika märken som tillverkar kläder i en rad olika länder. Vi har dock inga kläder som är tillverkade i Kina. Se respektive produktsida för produktionsland för specifika produkter. Många av våra kläder är tillverkade i Turkiet och Indien. Det är där bomullen växer och genom att tillverka tyget och sy upp kläderna i samma område minskar transporterna. Alla våra kläder är GOTS-certifierade hela vägen vilket innebär att fibrerna odlas ekologiskt, att så skonsamma metoder för miljön som möjligt används och att de produceras under bra villkor för arbetarna.

Är alla era kläder GOTS-certifierade?

Med väldigt få undantag är alla textilier vi säljer certifierade hela vägen med GOTS. Om du ser GOTS-loggan på produktsidan skall produkten vara GOTS-märkt.

Vad innebär GOTS-certifieringen?

GOTS (Global Organic Textile Standard) är en samling regler för produktionen av textilier i naturmaterial från odling till slutprodukt. Bl a regleras hur mycket av materialet som behöver vara ekologiskt naturmaterial, vilka kemikalier som får användas, arbetsvillkoren, kvalitén på slutprodukten. Oberoende kontroller görs årligen. Läs mer om GOTS.

Är all ull i era kläder ekologisk?

Ja, vi är noga med att all ull i våra textilier är certifierad ekologisk. Det finns regler kring klippning, foder, utevistelse, behandlingar vid eventuella sjukdomar, behandling av själva ullen när fåret har blivit klippt osv.

×

💚 Välkommen till vår nya webbutik, LotusEco v3.0! 💚 Läs mer