Kundservice

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan om du vill komma i kontakt med oss via mejl.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Information om hur LotusEco behandlar dina personuppgifter och om dina rättigheter under dataskyddslagstiftningen finns i LotusEcos integritetspolicy.

Vi har inga ordinarie telefontider men vi tar telefonen i mån av tid när vi jobbar på kontoret/lagret. Det brukar gå betydligt snabbare att nå oss via mejl.

0455-23202

LotusEco

Hantverkaregatan 7
37135 Karlskrona
Sverige

Vanliga frågor & svar

Frakt & betalning

Oftast får du dina varor dagen efter du gjort din beställning eller efter ytterligare en dag om du bor på Gotland eller i norra Sverige (Dalarna och uppåt). Vi skickar som regel alla beställningar inom 0-2 vardagar. Kan brevbäraren inte leverera paketet hem till dig går det till ett ombud och detta kan ta en dag extra.
Du får en föravisering via mejl med en spårningslänk när vi skrivit ut fraktetiketten.
Om paketet ej får plats i din brevlåda/fastighetsbox/brevinkast får du en avisering via sms (om du angivit mobilnummer) eller mejl när du kan hämta paketet hos ett ombud.
För leverans till utlandet är leveranstiden olika lång beroende på mottagarland. Kontakta oss för mer information.

Sista minuten present eller åker du bort? Kontakta oss så svarar vi på om din leverans har en chans att komma fram i tid!

Vi skickar de flesta paket med PostNord Varubrev eller PostNord MyPack. Paketen blir då som regel spårbara hela vägen till mottagaren. När vi skriver ut etiketten skickas ett mejl till mottagaren med en länk för spårning. Du kan också spåra ditt paket med PostNord Appen.
Kontakta oss oss gärna om du behöver hjälp med att spåra ditt paket.

Vi brukar vänta 5-10 dagar med aktivera fakturan ifall kunden hör av sig och vill returnera något direkt. Det brukar upplevas trevligt att få varorna innan fakturan och det blir också billigare för oss vid returer. Vill du ha fakturan tidigare är det bara att kontakta oss så skickar vi den omgående. Fakturan skickas via mejl till mejladressen du angav när du gjorde beställningen.

Meddela oss alltid innan du skickar tillbaka något. Använd vårt returformulär.

Du står själv för returfrakten. Är det en liten lätt vara kan du använda frimärken. Men skickar du spårbart så har du ett bevis på att du verkligen skickat tillbaka varan och du kan du se när vi mottagit returen.

Vi rekommenderar därför att du använder PostNords tjänst ”Skicka Lätt”. Priset är från 51 kr när du väljer leveranssättet ”Brevlåda”.
* köp frakten här, https://www.postnord.se/skicka-forsandelser/brev-och-vykort/brev-skicka-latt
* välj avisering till hello@lotuseco.se så går det snabbare för oss att få returen om vi behöver lösa ut det hos ombud
* har du ingen egen skrivare kan du skriva ut fraktsedeln hos ditt serviceställe om du gjort beställningen från din mobil
* hitta ditt närmaste serviceställe här, https://www.postnord.se/vara-verktyg/sok-brevlada-eller-servicestalle

Det går bra att byta till annan storlek eller färg inom samma modell. Men vill du byta till en helt annan modell behöver du ångra det första plagget och göra en ny beställning. Det är mycket större chans att ett byte inom samma modell blir lyckat. Att byta till annan modell med eventuellt nytt pris försvårar vår administration och försäljningsstatistiken blir inte korrekt.

Våra varor

Vi säljer kläder från flera olika märken som tillverkar kläder i olika länder. Vi har dock inga kläder som är tillverkade i Kina. Se respektive produktsida för produktionsland för specifika produkter. Många av våra kläder är tillverkade i Portugal, Turkiet och Indien. Ofta tillverkas kläderna där bomullen växer och genom att tillverka tyget och sy upp kläderna i samma område minskar transporterna.

GOTS (Global Organic Textile Standard) är en samling regler för produktion av textilier i naturmaterial från odling till slutprodukt. Bl a regleras hur mycket av materialet som behöver vara ekologiskt naturmaterial, vilka kemikalier som får användas, arbetsvillkoren och kvalitén på slutprodukten. Oberoende kontroller görs årligen. Kontentan är att så skonsamma metoder för miljön som möjligt används och att det råder bra villkor för arbetarna. Läs mer om GOTS.

Med väldigt få undantag är alla textilier vi säljer certifierade hela vägen med GOTS. Om du ser GOTS-loggan på produktsidan så är produkten GOTS-certifierad.

Ja, vi är också noga med att även varumärket är GOTS-certifierat. Det är bara då man kan garantera att hela produktionen verkligen är GOTS-certifierad. Står det bara att t ex tyget är GOTS så säger det inget om t ex eventuella tryck på plagget och arbetsvillkoren i fabriken där kläderna sys upp.

Ja, vi är noga med att all ull i våra textilier är certifierad ekologisk med antingen GOTS eller iVN (samma krav som GOTS med några tillägg).
I certifieringarna finns regler kring klippning, foder, utevistelse, behandlingar vid sjukdom, behandling av själva ullen när fåret har blivit klippt osv. Mulesing är förbjudet enligt kraven i certifieringarna.