Publicerad

Mellandagsrea ekologiska kläder

Passa på att fynda på vår mellandagsrea på ekologiska kläder! Vi lagerrensar nu en massa plagg så du nu kan fynda med upp till 50% rabatt på ekologiska kläder för herr, barn och dam. Hoppas du hittar något fint du önskat dig i julklapp men inte fått än! Som vanligt har vi lite mer till dam och barn än till herr. Antagligen för att det mesta vi har till herr är basplagg och mindre av kollektionskaraktär.

Snart kommer våren och sommarens kläder och vi behöver göra plats för dem på vårt lager. Men köp bara det du behöver och kommer att använda länge och väl.

Du hittar alla REA-plagg både i vår webbutik och i vårt showroom.

t-shirt "No compromise" modell

För herr har vi ca 15 modeller på mellandagsrea just nu!

Gå till REA herr →

tröja kortärm applikation tvättbjörn modell

För barn har vi ca 65 modeller på mellandagsrea just nu!

Gå till REA barn →

För dam har vi ca 60 modeller på mellandagsrea just nu!

Gå till REA dam →


Se hela vår mellandagsrea på ekologiska kläder.

Gå till alla ekologiska kläder på REA →

Publicerad

Black Friday

Vi kommer inte att ha några Black Friday erbjudanden på LotusEco. Vi tycker i grunden det är bra att människor handlar hållbart mode och vi behöver sälja kläder för att finnas kvar på marknaden. Men vi vill inte uppmuntra till onödig konsumtion. Vi väljer därför som tidigare år att inte hänga på den från början amerikanska rea dagen och numera veckan Black Friday. Läs mer och agera som 33k andra konsumenter på Naturskyddsföreningens ”I don’t buy it” evenemang på Facebook.

no black friday

Vi stöttar också White Monday som lyfter fram cirkulära alternativ till en linjär konsumtion. Vi tittar på hur vi kan bli mer cirkulära. Vi har väldigt lite spill och det lilla vi haft har vi skänkt till remake artister som använt materialet till att göra nya kreationer. Vi vill också uppmuntra dig som kund att inte bara kasta kläder du inte längre använder som brännbara sopor. Se vår checklista nedan för att få en hållbar garderob.

white monday närbild

Tips för en hållbar garderob

  • Håll ordning bland dina kläder. Då köper du inte nytt bara för att du inte hittar bland dina kläder.
  • Vårda dina kläder och håll rent i din garderob. Lägg aldrig in använda kläder i din garderob när det finns risk att de har fett eller smuts på. Extra viktigt om du har kläder i ull så du inte får ohyra som äter på dina kläder. Se våra klädvårdsprodukter med rödcederträ.
  • Sortera ut alla kläder som behöver lagas och förvara dem på ett speciellt ställe.
  • Laga de kläder du kan själv och lämna in annat till proffs som skomakare eller skräddare. På Fixa Grejen kan du få tips på hur du själv lagar kläder och mycket annat.

Livet efter för dina kläder

Vi uppmanar dig att göra något av följande när du inte längre vill använda ett plagg. T ex ett plagg du köpt på LotusEco.

  • Gör om kläder som du är trött på. Sy på en lapp där du fått en fläck eller ett hål. Ett plagg som du själv fixat kan du vara stolt över och det får högre affektionsvärde för dig.
  • Ordna ett klädbyte med dina kompisar eller gå på en större klädbytardag med kläder du tröttnat på så blir de nya för den nya ägaren.
  • Sälj kläder på t ex Tradera eller Facebook grupper för second hand.
  • Skänk till second hand.
  • Lämna in plagget till oss så skänker vi det till remake artister som skapar något nytt av det.
Publicerad

Köp en ekologisk solhatt eller solkeps för barn & baby

solhatt barn blommönster vändbarBästa solskyddet för ditt barn — en ekologisk solhatt eller keps med nackskydd. Våra solhattar och kepsar är från Frugi, tillverkade i 100% ekologisk bomull och de är certifierade med GOTS (Global Organic Textile Standard) vilket innebär att det från odling till beredning och färgning inte får förekomma farliga kemikalier och arbetarna jobbar också under schyssta förhållanden och får en lön de kan leva på.

Våra ekologiska kepsar har ett praktiskt nackskydd så barnen inte bränner sig i nacken.

Solhattarna finns i storlekar för ca 0-10 år.

Solhattar & kepsar i webbutiken

Publicerad

Snygga skjortklänningar hösten 2017

Skjortklänningen är en ett bra plagg om du vill känna dig lite extra uppklädd. Vi har 4 fina skjortklänningar från engelska People Tree. Alla är miljö- och etikmärkta med GOTS vilket innebär att de är schysst producerade hela vägen utan bekämpningsmedel på fältet, inga farliga kemikalier i fabriken och arbetarna har fått schyssta villkor och en lön de kan leva på.

Vilken skjortklänning är din favorit?

Skjortklänningar i manchester

Är du en manchestertjej? Då kan du välja mellan en marinblå och en vinröd manchesterklänning i en tidlös modell med fickor. Båda är gjorda av finspårigt manchestertyg i 100% ekologisk bomull. Denna skjortklänning känns sportig och ungdomlig då den inte går över knäna. Den har också en otvetydig retrostil. De som är födda på 70-talet minns manchestertyget i bl a dessa härliga färger.

Skjortklänningar i trikå

Gillar du trikå så finns två underbara varianter. En med mönster av röda och mörkröda äpplen på vit bakgrund och en med svarta prickar i olika storlekar på en härlig blå bakgrund. Båda med snyggt krås. Båda dessa klänningar känns lite futuristiska i tyget och klassiska i modellen. Äppeltrycket med sina jordiska färger känns verkligen rätt i tiden nu på hösten och den blå klänningen känns som en given festklänning.

Matcha din skjortklänning

Som extra plagg över din skjortklänning kan du välja en av våra underbara cardigans från People Tree eller Armedangels. Vill du  ha något på benen kan du välja våra fina ekologiska leggings från People Tree i marinblått, svart eller lila. Vi har också ekologiska strumpbyxor i ekologisk ull, ekologisk bomull, silke och lite elastan.

 

Se alla våra ekologiska klänningar →

Publicerad

Farliga kemikalier i kläder

Vi tycker det är jättebra när ”vanliga” klädbutiker tar in ekologiska kläder. Vi tycker dock inte det är bra när man som konsument behöver vara detektiv för att se till så man bara får med sig certifierat ekologiska kläder när man handlar i dessa butiker. På LotusEco tar vi bara in certifierat ekologiska kläder och vi håller på att fasa ut de få kläder vi har som inte är helt oberoende certifierade med GOTS eller motsvarande.

För att vara säker på att undvika farliga kemikalier i kläder behöver du välja certifierade kläder. En av de allra strängaste certifieringarna är GOTS (Global Organic Textile Standard). Det är den certifiering vi har på de allra flesta kläder och när vi tar in ett nytt klädmärke kräver vi att de har en egen GOTS certifiering.

När du köper ett GOTS-certifierat plagg vet du att minst 95% av innehållet är ekologiskt (eller 70% för plagg som kräver mer stretch som elastan). Kemikalierna som används är reglerade och miljö- och hälsofarliga kemikalier får ej användas alls i produktionen. Arbetarna har rättvisa förhållanden, de får t ex organisera sig i fackföreningar, har reglerad arbetsmiljö och får schysst betalt. GOTS kriterier tittar även på kvalitén på plagget. Läs mer om GOTS.

Handlar du på kedjor som Lindex eller Åhléns, var då noga med att kolla så att plagg som är märkta med deras ”gröna märkningar” verkligen är bättre (t ex GOTS) eftersom de ofta märker plagg som bara är av vanlig viskos eller t ex återvunnen PET med sina gröna lappar. Detta är oftast inget annat än grönmålning och falsk marknadsföring, speciellt om du som kund är ute efter certifierat ekologiska och miljövänliga kläder.

Väljer du certifierat ekologiska och miljömärkta kläder slipper du få tråkiga överraskningar som gifter i dina kläder som hittades i Lindex barnstrumpor.

Lindex återkallar barnsockor prydda med rollfiguren Anna från Disneyfilmen ”Frost”. Anledningen är sockorna innehåller en kemikalie, metylendianilin, som kan vara cancerframkallande.

Välkommen till vår webbutik eller vårt showroom i Karlskrona. Hos oss hittar du bara äkta ekologiska kläder. Vi säger NEJ till farliga kemikalier i kläder!

Save

Save