5års-jubileum & Miljövänliga veckan

Under miljövänliga veckan för 5 år sedan öppnade LotusEco för första gången. Vi har sedan dess erbjudit certifierat ekologiska kläder för dam, herr och barn. Våra förebilder hittade vi i storstäder som London, Paris och Barcelona men även några i Sverige; Ekovaruhuset (Stockholm), Bravo Kaffe & Kläder (Nyköping) och EkoLeva (Växjö). Tyvärr har alla tre butikerna stängt sedan länge. Och vi är fortfarande den enda ekologiska klädbutiken i Blekinge. På webben ser det lite bättre ut. Men vi gillar lokal handel med affärer där man kan prova och känna på kläderna. En hel del av våra kunder är semesterfirare från storstäder som kommer till oss på somrarna och provar och känner på kvalitén på våra ekologiska kläder och beställer sedan fler plagg via vår webbutik. Vi är glada att kunna erbjuda den servicen! En annan stor inspiratör för oss är Naturskyddsföreningen som 2008 (året innan LotusEco startade) hade medvetet mode som tema.

Under åren har vi utökat vårt sortiment med en stor mängd varor och 2010 öppnade vi vår webbutik där vi nu nästan har allt som vi har i vår fysiska butik i Karlskrona.

sprutgubbe oekologisk bomull
Bilden visar en stackars kille med bekämpningsmedel på ett bomullsfält. Foto: Peter Caton, Greenpeace.

Stort tack till alla som varit med oss från start och till alla nya kunder. Det är tack vare alla ni som handlar på LotusEco som vi kan finnas kvar och erbjuda ekologiska och fairtrade kläder. Ni bidrar till schyssta förhållanden i en till stora delar oschysst bransch. På LotusEco kan du alltid känna dig trygg med att det du handlar är certifierat ekologiskt och schysst hela vägen. Naturskyddsföreningen har visat att barn som bor nära odlingar som besprutas med bekämpningsmedel får hjärnskador som påverkar deras motorik så de inte kan rita en streckgubbe som andra barn i samma ålder kan rita. Hjälp oss bli av med alla sprutgubbar och handla bara ekologiskt! Oekologiskt har ingen plats i ett hållbart samhälle

Vi stödjer Naturskyddsföreningens viktiga arbete när det gäller att ställa om till ekologiskt. I år fokuserar miljövänliga veckan på giftfri mat och speciellt frukt. Giftfri mat är ett mycket viktigt steg mot en hållbar framtid. Men även giftfria kläder är viktigt. Visste du att bomullsplantan är den planta som besprutas mest av alla grödor som odlas? Det här kan vi ändra på tillsammans! Handla bara ekologiskt och hjälp oss sprida budskapet. Tack!

Ekologiska kläder i vår Webbutik →