Ekologiska kläder i Karlskrona, Blekinge

organic clothes karlskrona swedenFortfarande efter drygt 5 år är LotusEco den enda helt ekologiska klädbutiken i Blekinge och sydöstra Sverige. Det har inneburit att våra kunder även kommer från bl a Ronneby, Karlshamn, Kalmar och Växjö. Du hittar oss på Hantverkaregatan 7 i centrala Karlskrona.

Vi har under åren ändrat och utvecklat vårt sortiment.

Ekologiska kläder för dam, barn & herr

Certifierat ekologiska kläder för stora och små är kärnan i vårt sortiment.

Vår definition av ekologiska kläder är — kläder tillverkade av ekologiska naturmaterial (ej bambuviskos eller andra syntetmaterial även om råvaran är naturlig) med en miljövänlig beredning (blekning, färging etc). Det är viktigt att hela processen är certifierad av GOTS, iVN, SOIL eller liknande oberoende organ.

Vi har både ekologiska baskläder (trosor, kalsonger, linnen, behå, leggings, underställ etc) och ekologiska kläder för fest (vackra klänningar och toppar). Utöver kläder har vi giftfri matförvaring, produkter i naturgummi, ekologiska leksaker och mycket mer.

Från början hade vi ekologisk mat och ekologisk hudvård. Maten lämnade vi över till Parkens Frukt&Grönt när de öppnade i början av året (numera ZoomIn), de har ett bra sortiment av ekologisk mat här på Trossö. Värt att nämnas är även Skärva Ekobutik som har ett ännu bättre sortiment av ekologisk mat 10 km från Karlskrona centrum. Ekologisk hudvård lämnade vi över till Lavendelns MiniSpa.

Mer eko

Vår förhoppning är att fler och fler människor blir medvetna om vikten av att ställa om till ekologiskt och då behövs fler butiker som erbjuder ekologiskt. Idag öppnar en ekogalleria i Göteborg och snart öppnar även ett ekoinitiativ i Ronneby. Läs gärna Naturskyddsföreningens svar på tal om ekologiskt efter beskyddarna av oekologiskt uttalat sig i media.

Hitta ännu mer ekologiskt på Medveten Konsumtions Ekoguide där Karlskrona nu finns med!

Tack till alla våra stammisar som har gjort det möjligt för oss att utveckla LotusEco till den välsorterade klädbutik den är idag!

Save