ekologiska secondhand kläder

Ekologiska secondhand kläder

Under 2020 har vi planerat att börja sälja ekologiska secondhand kläder! Det är något vi länge drömt om och det känns som tiden nu är mogen för detta steg. Detta mycket tack vare White Monday! LotusEco startade 2009 och har hela tiden bara sålt ekologiska kläder och efter bara något år fokuserade vi på att bara sälja certifierade GOTS-märkta plagg.

Det blir begagnade ekologiska plagg som vi sålt på LotusEco och alla plagg som är GOTS-märkta från andra butiker. Vi är nybörjare på secondhand och är inte klara med detaljerna kring hur det kommer att fungera. Men vi kommer att börja med egna plagg som vi köpt på LotusEco genom åren.

Våra kläder håller en hög kvalité och vi vet att vi skulle kunna förlänga livet på många av plaggen om det fanns en bra secondhand marknad för dem.
Vi älskar secondhand men för oss behöver den bygga på hållbar nyproduktion. Säljs det inga nya ekologiska kläder kommer det heller inte ut några ekologiska secondhand kläder. Många kläder som vi har närmast kroppen som kalsonger, trosor, linnen, strumpor, nattlinnen och pyjamasar etc finns oftast inte på secondhand. Och de är också de viktigaste plaggen att köpa miljömärkta. Ekologiska secondhand kläder kommer därför bli ett väldigt bra komplement till våra ekologiska GOTS-märkta basplagg.

Vilka plagg som vi idag säljer nya skulle du vilja köpa secondhand? Lämna en kommentar här eller meddela oss genom vårt kontaktforumlär!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ange Ekologisk secondhand som intresseområde så får du mer info när vi kommer igång!