Publicerad

Fler än 60 personer såg film om Fast Fashion!

The True Cost screening SwedenFler än 60 personer kom och tittade på filmen The True Cost på vår filmvisning i Karlskrona! Har du inte sett filmen än? Det går att köpa filmen The True Cost för $10.

Vi är jätteglada att vi hade möjlighet att visa filmen i samarbete med Naturskyddsföreningen​ i det största fast-fashion företagets hemland.
H&M:s vinst är mer än 150 miljarder kronor om året och är en av de största klädproducenterna i Bangladesh och Kambojda. Där är genomsnittslönen för textilarbetare mindre än 25 kronor om dagen och med extremt dålig arbetsmiljö. En summa som tyvärr inte går att leva ett drägligt liv på. Vi tycker precis som sägs i filmen att det är märkligt att ett företag med en sådan vinst inte har förmåga att se till att dess arbetare har bättre villkor än såhär.

Fast Fashion

Idag köper vi 400% fler plagg än för 20 år sedan. För att vi ska ha råd är priserna låga och för att hålla dem låga tar företagen ”genvägar”. Exempel på genvägar är att betala arbetarna så lite de bara kan komma undan med och att minimera kostnader för arbetsmiljö och miljöhänsyn. Detta leder till en väldigt omoralisk och smutsig produktion. Tyvärr syns inte det på slutprodukten förutom att priset ofta är lågt om det inte är ett märke som människor gärna betalar pengar för att synas i. I det senare fallet går pengarna till investerarna och tyvärr inte till arbetarna eller att se till att produktionen tar miljöhänsyn.

Är du trött på snabbt mode och vill se en annan utveckling?

Handla då certifierat ekologiska kläder i en butik som LotusEco eller någon annan butik som satsar på slow fashion och ekologiskt. People Tree tas upp som ett av de hållbara företagen i filmen som jobbat med fair trade i över 20 år. LotusEco är den mest välsorterade butiken i Sverige när det gäller Ekologiska kläder från People Tree.