Publicerad

GOTS-märkta påslakan för barn & vuxna

Vi har flera snygga GOTS-märkta påslakan set för baby, barn och vuxna. Vårt senaste bäddset från DUNS Sweden har ett underbart tryck på ljusgrön bakgrund med några av Afrikas vilda djur; giraff, lejon, elefant, zebra, struts och ett typiskt träd från savannen. Alla våra påslakan set är tillverkade av 100% ekologisk bomull.

GOTS-märkt påslakan

Vi spenderar ungefär en tredjedel av livet i sängen så vi tycker det är självklart att välja ekologiska sängkläder med giftfria och miljövänliga färger oberoende kontrollerat av GOTS (Global Organic Textile Standard). Och speciellt för barn som är ännu känsligare än vuxna. Vi tycker inte heller det är rätt att välja oekologiskt när vi vet att människor som jobbar i tredje världen inom produktionen av vår mat och våra kläder far väldigt illa av bekämpningsmedlen som används. Varav flera av besprutningsmedlen är förbjudna i EU men det är tyvärr inte förbjudet att importera produkter som dessa medel har använts på. Läs mer om hur våra val påverkar hos Naturskyddsföreningen. Bomull är världens mest besprutade gröda och användningen av GMO-modifierad bomull är också vanlig, men får inte förekomma i ekologisk bomull.

 

Mått påslakan set

  •  babysäng/vagn/vagga: 100 cm x 70 cm (påslakan), 45 cm x 45 cm (örngott)
  • Spjälsäng (IKEA-storlek): 125 cm x 110 cm (påslakan), 35 cm x 55 cm (örngott)
  • Barnsäng/junior (IKEA-storlek): 140 cm x 100 cm (påslakan), 45 cm x 60 cm (örngott)
  • Vuxensäng: 200 cm x 150 cm (påslakan), 50 cm x 60 cm (örngott)

 

Ekologiska madrasser, täcken och kuddar

Vi samarbetar med Grön Interiör och tar hem deras ekologiska madrasser, täcken och kuddar till våra kunder i Karlskrona som då slipper betala frakten. Priset är det samma som hos Grön Interiör.

 

Alla våra GOTS-märkta påslakan →