Pressmedelande: Karlskronas ekologiska klädbutik nyöppnar

LotusEco nyöppningNyöppning: Ekologiska klädbutiken LotusEco i nya lokaler
När: Onsdag 22/4, kl 11-18
Plats: Hantverkaregatan 7, bredvid Alvas Hus och Sportkompaniet

Blekinges enda klädbutik som satsar på bara ekologiska och fairtrade kläder öppnar nu i nya lokaler efter drygt två månaders uppehåll. Kunder som saknat certifierat ekologiska kläder kan snart botanisera i vårens ekologiska mode för dam, barn och herr i nyinredda lokaler på Hanterkaregatan 7 i Karlskrona.

LotusEco har funnits sedan 2009 på samma ställe men tvingades i början av februari att flytta då kommunens vattenledning sprang läck under byggnaden och golvet var tvunget att brytas upp för att torka ut vattenskadan. Efter lite letande blev det klart med en ny lokal på samma gata som är större och närmare stortorget.
Nu ser butiksinnehavare Cristina Andersen fram emot att fylla butiken med vårens ekologiska och hållbara mode för dam, barn och herr.
Det är glädjande att se att det dyker upp fler ekologiska kläder i andra butiker. Skillnaden är att på LotusEco behöver man inte kolla på varje plagg. Kunden kan vara trygg med att alla kläder är ekologiskt certifierade och schysst producerade när det gäller allt ifrån ekologiskt odlade naturfibrer, miljövänlig infärgning och schyssta arbetsförhållanden för alla inblandade. För att säkerställa detta är alla kläder oberoende certifierade av organ som GOTS (Global Organic Textile Standard) som kontrollerar alla steg i produktion från odling till färdig produkt samt kvalité och arbetsvillkor.
I hela Sverige finns det bara en handfull butiker med enbart ekologiska kläder för dam, barn och herr och LotusEco är den enda i sitt slag i Blekinge. Det är alltså ett unikt smultronställe för ekointresserade turister och blekingebor av det medvetnare slaget. ”Medvetna konsumenter blir det bara fler av hela tiden” enligt Cristina Andersen.

Detta material och bilder som finns på vår hemsida får användas för artiklar utan vidare kontakt med oss. Kontakta oss gärna vid frågor.

×

🤍 Välkommen till vår nya webbutik, LotusEco v3.0! 🤍 Läs mer