Om LotusEco

På LotusEco kan du handla 100% ekologiska och fair trade kläder för dam, herr och barn.

Vi som startade LotusEco är ett par som heter Cristina och Ben. LotusEco började som en fysisk affär i Karlskrona 2009. Vi hade i några år själva handlat ekologiska kläder på resor, ofta till större städer. Ekologiska kläder var fortfarande okänt för många och inte så lätta att hitta. Vi tog då beslutet att starta en affär med enbart ekologiska kläder i naturmaterial. Vårt mål var och är fortfarande att göra det lättare för alla som vill få tag på ekologiska kläder. Ett drygt år efter öppningen av butiken i Karlskrona var vår webbutik igång.

Detta utmärker kläder på LotusEco:

  • Naturmaterial – Naturmaterial andas och det finns ingen risk att de är farliga för miljön eller hälsan. Det är dessutom snabbt nedbrytbart i naturen.
  • Ekologiskt – Inga kemiska bekämpningsmedel på fältet och inga tillsatser av giftiga kemikalier i fabriken ger en renare miljö med större biologisk mångfald och friskare textilarbetare.
  • Giftfritt – Inga kemikalier in ger inga kemikalier ut. Det märker inte minst allergiker ofta av.
  • Fair trade – Bra villkor för alla inblandade i produktionen borde vara en självklarhet vid all klädproduktion.
  • Slow fashion – Med bra kvalité och tidlös design klarar du dig med färre men bättre plagg.
  • Certifieringar – Alla våra kläder är oberoende certifierade med GOTS (Global Organic Textile  Standard) eller motsvarande.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att lära känna oss bättre.

Tack för att du hittat hit!

×

💚 Välkommen till vår nya webbutik, LotusEco v3.0! 💚 Läs mer